Minecraft

Päällä: Kyllä

IP: mc.trueworlds.net

Pelaajia: Survival: 0 Skyblock: 0 Party: 0 KitPvP: 0 Creative: 0 FaithCrea: 0True-yhteisö

Discord

Instagram

Facebook

YouTubeRangaistukset

Rangaistu: africanawakanda
Rangaistuksen tyyppi: porttikielto
Asettanut: merikris
(19:43 15.08.2019)

Rangaistu: pxachy
Rangaistuksen tyyppi: porttikielto
Asettanut: merikris
(19:43 15.08.2019)

Rangaistu: Valttuh
Rangaistuksen tyyppi: mute
Asettanut: Kisuuu
(20:33 14.08.2019)Suojaukset

Liibalaaba

 

 

Pelaajien kultasuojaukset


Perustietoa
Suoja-alueita varten sinulla tulee olla kaksi työkalua: kultalapio sekä puutikku. Kultalapiota käytetään uusien suojausten luomiseen sekä uudelleenrajaamiseen ja puutikulla voit tarkastaa missä suojauksen rajat kulkevat. Tarvittaessa voit napata ilmaiset suojausvälineer komennolla /kit suojaus. Huom!

Ensimmäinen suojaus
Kun asetat maahan arkn ensimmäistä kertaa, sen ympärille syntyy automaattisesti 11x11-kokoinen suoja-alue. Kaikki suojauksen sisälle sijoitetut palikat, arkut ja eläimet ovat suojassa ohikulkijoilta. Jos olet luonut alkusuojauksesi vahingossa jo muualle, voit käyttää komentoa /AbandonAllClaims, joka poistaa kaikki olemassa olevat suojaukset. Käyttämäsi suojapalikat palautuvat tällöin uudelleenkäytettäväksi. Voit myös katsoa suojauksesi koordinaatit /ClaimsList ja suunnistaa paikanpäälle esim. Livekartan avulla (suora linkki /map).

Suojauksen laajentaminen
Suojauksen laajentamiseen tarvitset kultalapion, sekä vapaita suoja-palikoita. Palikoita voit ostaa komennolla /BuyClaim <määrä>. Yksi suojapalikka maksaa yhden kultanugetin ja se suojaa palikkaa peruskalliosta taivaisiin asti. Mahdolliset vapaana olevat suojapalikkaasi näet ottamalla kultalapion käteesi, tai komennolla /ClaimsList. Sillä näet myös tietoa olemassa olevista suojauksistasi.

Suoja-alueen muokkaaminen
Muokataksesi suoja-alueesi kokoa, klikkaa puutikulla maata nähdäksesi sen rajat. Kokoa muokataksesi toimi seuraavasti:
        1. Valitse siirrettävä kulma: klikkaa kultalapiolla maahan ilmestyvää hehkukivikulmaa.
        2. Valitse kulmalle uusi kohta: klikkaa kohtaa johon haluat kulman siirtää.
Mikäli sinulla ei ole käytössä tarpeeksi vapaita suoja-palikoita, kertoo ilmoitus kuinka monta sinun tarvitsee vielä ostaa. Ostettuasi lisää suojapalikoita klikkaa uutta kohtaa uudelleen. Pienentäessä vapautuvat palikat voit vaihtaa rahaksi komennolla /SellClaim <määrä>.

Uuden suojauksen luonti
Luodaksesi uuden suojauksen, käytä kultalapio kädessäsi komento /Claim, joka luo kohdallesi 7x7-kokoisen suoja-alueen. Vaihtoehtoisesti voit myös klikata kultalapiolla rakennelmasi ristikkäisistä kulmista. Jos et ole varma, onko haluamasi alue toisen pelaajan hallussa, voit tarkastaa asian klikkaamalla maata puutikulla. Ethän suojaa toisten rakennelmia luvatta, tai rakenna itse alle 40 palikan päähän toisen rakennuksesta ilman sen omistajan lupaa. Mikäli haluat poistaa suojauksen, käytä sen sisällä seisoessasi /AbandonClaim. Kaikkien omistamiesi alueiden poisto tapahtuu /AbandonAllClaims. Huom! Pelaajan luoma suoja-alue häviää maasta, mikäli alueen omistaja on poissa yli 40 päivää. 

Suoja-alueen oikeuksien hallinnointi
Tässä neljä eri oikeusluokkaa, joita voit myöntää toisille pelaajille:

  • /Trust <pelaaja> - Oikeus rakentaa ja käyttää kaikkia elementtejä kyseisellä suoja-alueella
  • /AccessTrust <pelaaja> - Oikeus vain oviin, painikkeisiin ja sänkyihin
  • /ContainerTrust <pelaaja> - Samat oikeudet kuin AccessTrustissa sekä oikeus eläimiin, arkkuihin ja muihin vastaaviin containereihin
  • /PermissionTrust <pelaaja> - Oikeus antaa oikeuksia myös muille pelaajille. Huom! Tämän oikeuden lisäksi pelaajalla tulee olla myös joku muu ylemmistä trusteista. PermissionTrustin omaava voi antaa muille vain samoja oikeuksia kuin mitä hänellä itsellään on.

Listan oikeutetuista alueellesi oikeutetuista pelaajista näet komennolla /Trustlist. Minkä tahansa oikeuden poisto tapahtuu /UnTrust <pelaaja | ALL>. Mikäli haluat antaa kaverillesi oikeuden suoraa kaikkiin suojauksiin, käytä Trust-komentoa suojaustesi ulkopuolella.

Suojauksen myyminen
Suoja-alueiden 'myynti' on mahdollista, mutta käytännössä se tarkoittaa vain suoja-alueen omistajan vaihtoa. Suojauksen ostaja joutuu vielä erikseen maksamaan suojapalikoista alueen ostettuaan, kun taas myyjälle palikat palautuvat käytettäviksi. Myyt/ostat siis VAIN suojauksen sisällä olevat tavarat ja rakennelmat, joten ole tarkka asetetusta hinnasta. Tehdäksesi myyntikyltin, aseta se suojauksen sisään ja kirjoita seuraavat tiedot riveittäin:

  1. [RE]
  2. <haluamasi hinta gnugeissa>
  3. <tyhjä>
  4. <tyhjä>

Kyltti on toimiva kun oma nimesi ja muuta tietoa ilmestyy asettamaasi kylttiin automaattisesti.

Alisuojaukset
Mikäli rakennat esim. isoa kylää jonka suojauksia haluat hallita, voit luoda sinne yhden ison pääsuojauksen ja asettaa esim. taloihin yksittäisiä alisuojauksia. Kultalapio kädessäsi käytä komento /SubdivideClaims ja rajaa pääsuojauksesi sisältä haluamasi kokoinen alue. Oikeuksien alnto tapahtuu alisuojauksen sisällä normaaleilla trust-komennoilla. Alisuojaus poistuu /AbandonClaim -komennolla KUN seisot sen sisällä. Näin menetellen pääsuojauksesi pysyy paikallaan.

 

 

Kesytettävät eläimet


Blaablaa

 

Päivitetty heinäkuussa 2019.